Tanda-tanda raya dah dekat

Hari nie dah 25 OGOS kan2?...betol tak?? maknanya hari ni besday aku la  dah 25hari kita puasa kan..  horeyyyyyy..balik kampung jom...Bila raya dah dekat, macam-macam hal dapat kita tengok..

                   1)  Lagu raya bersepah-sepah

Bila buka radio je lagu raya..bila dengar tepon berbunyi je lagu raya...tapi xpe..lagu raya boleh menaikkan nafsu syahwat syawal...mood nak beraya makin menjadi-jadi...

~ Abam DJ!! sila putar lagu raya sampai lebam okeh...kalo tak saya majok...ngeh2..
~ Abam DJ...lagu faizal tahir memang xde ea time raye??


                   2) Iklan raya mengalahkan iklan KLMU

aku nak nengok cite pon xsenang sebab asyik duk menghafal & memahami iklan raya..nanti senang nak eksyen depan member2...ngeh3

                 aku     :  weh..ko nengok tak iklan petronas tu??
                 senah :  owh..tengok2...kelakor gila...hahaha..(gelak macam orang ilang akal)
                 aku    :  uish..bab kelakor je ko ingat...ko kena faham betol2 apa mesej yg nak disampaikan  ( eksyen dapat memahami iklan dengan jayanya)

                    3) Bunyi mercun sana sini

pomm!!! pong pang pong pang....kadang2 terasa jugak nak join geng budak2 main mercun... nanti senang aku nak sumbat mercun tu dalam seluar mulut dorang...geng...jom test power...masa orang tengah terawih la ko nak test power kan...nak tunjuk gangster depan tok imam la kononnya..nak maen mercun xde hal...tapi xyah la sampai nak baling tepi telinga aku...kalo aku pekak tak ke haru...susah aku kot nak berkomunikasi dengan mak mertua..hihi...nanti xpasal2 aku dapat nama baru...si pekak

                    4) Jalan sesak sampai xleh bernafas

          Wahai perantau-perantau di kota..
           pulanglah ke desa berhari raya..
           Ayah serta Bonda...
          amat mengharapkan... 
          kepulanganmu di hari bahgia...

waaahhh..ini lagu feberet gue sihh...vrommmmm...teros balik kampong lepas dengar lagu 2.. masa nak balik kampong la saat yang paling best...peehhh..perasan gumbira xleh nak cite..tersengeh memanjang..orang nak mengata pon xkisah..xde hal bro..lu cakap gua macam dr Rozmey ke..gua bungok ke..gua dah xkisah..gua dah nak balik kampong malam neh..horeyyyy..

tahun nie aku xdapat rasa balik kampung sebab aku start cuti sem awal nak mam...3bulan sblum raya lagi dah ade kat kampung... baru nak feeling2 balik kampong...hurmmm...


                  5) Shopim raya bagai nak rak


" Jualan hari raya "... " Promosi raya "....dah macam2 promosi aku nengok..peehh..bapak murah.. rasa nak borong satu kilang...bang!! biskut raya 100balang... baju nie saya nak 10pasang...bagi yang meletop okeh...baru nampak macam datin raya tahun nie...hihi...mak aiii..anita sarawak pernah pakai kasut camni kan..nak beli la...auwwww...
macam2 benda beli...sempena raya semua nak...bekas makanan kucing pon beli yang baru..aku pon xfaham...







2 comments:

Mieyz Anzred said...

bising arr mije mu nihhh

my new story said...

mmg aku suka bising2..huahua..:-P