kehilangan

Assalamualaikum...

Pelbagai cabaran serta dugaan yang harus kita hadapi dalam mengharungi cabaran hidup di dunia ini..Dugaan kehilangan ahli keluarga, orang yang kita sayang, sahabat & harta benda adalah ujian yang sangat berat untuk ditanggung..

Tarikh 13Sept 2011 bersamaan 15syawal adalah satu tarikh yang akan sentiasa diingati walaupun perit untuk ditelan pada mulanya...pada 13sept..kira-kira jam 2.03 minit pagi..aku dikejutkan dengan satu berita yang sangat berat untuk ditangung..aku telah kehilangan ayoh (atok aku) Abdul Rahman b Mat untuk selama-lamanya..kehilangannya amat2 dirasai..aku hanya manusia biasa yang xkuat untuk menanggung semua neh seorang diri..saat tu jugak wajahnya berlegar-legar difikiranku..aku xdapat nak menahan sebak..seyes..aku memang down sangat2..(T_T)...

hanya tangisan yang menjadi peneman aku waktu tu..yang paling sedihnya bila aku xdapat balik untuk melihatnya buat kali terakhir dan sekaligus aku tidak berkesempatan untuk mengucup dahinya buat kali terakhir...kali terakhir aku sempat jumpa 2hari sebelum arwah meninggal...sebelum aku kembali ke u selepas cuti sem..sekali lagi air mata aku gugur...

aku hanya mampu berdoa dan mengingatinya dengan membaca ayat2 suci al-quran..mudahan-mudahan arwah ditempatkan dikalangan-kalangan orang yang beriman..amin2!!

Ya Allah..kuatkan semangat aku dalam menghadapi dugaan ini..sesungguhnya setiap yang bernyawa pasti akan merasai mati..aku redha dan pasrah dengan ketentuan ilahi...
i always always n always miss u....



Firman Allah dalam surah Al-Baqarah ayat 155 hingga 157 menerangkan perihal mereka ketika mana ditimpa ujian seperti ini.. Kalimah "Innaa lillahi wa innaa ilaihi raaji'uun" menjadi pengubat hati mereka.. Tidak hairanlah jika Allah menjanjikan kepada mereka selawat dan rahmat serta menyifatkan mereka sebagai orang yang mendapat petunjuk..


pls : untuk someone..thanx for ur concern...sangat2 saya hargai...

salam lebaran buat semua



Hai... selamat hari raya aidilfitri buat semua...maaf zahir & batin..=))...ucapan aku masih belum terlambat kan?? masih di terima pakai kan? walaupun pada hakikatnya memang dah terlambat..tapi aku tetap nak ucap jugak....lantak pi la..hihi

Sebelum aku membuka langkah silat yang lebih panjang lagi..izin kan aku untuk meluahkan rasa kecewa...duit raya aku tahun nie ciput dowh...grrrr...nampak sangat aku makin muda kan..ahaha..okeh..selesai sudah sesi luahan rasa..

hari nie aku xnak cakap banyak..keje aku hari ni cuma nak eksyen je..konon2 nya artis top la kan.. tayang gambar kat blog....amacam??ada yang tak puas hati?? nak gaduh?? lek lu..sape suruh xdatang beraya umah gua??okeh2.. gua tak nak gaduh2 beb..awal2 lagi gua dah bagi peace yaww!!!


hye..selamat hari raya!!
macam kembar tak?? memang tak la kan..haha
ahahaha..aku pun xtau ape motif gambar neh...
my inspiration..=)

 ma & abah gua

meroyan..

bersama sepupu


adik gua
kak ngah gua
awal2 lagi kami dah tibai...penat tunggu tetamu..haha


okeh...sekarang lokasi dah berubah.. jom terjah ke rumah datukku & nenekku..hehe.

tadaaaa....

bila cucu bersama nenek
pe jadahnya sepupu gua tido sambil berdiri??
=))
cucu lelaki

amacam?? macho x?
bahagian kaki gua kasi potong sbb masa nie gua pakai selipar jepun je..haha

okeh..ni gambar curik...

Tanda-tanda raya dah dekat

Hari nie dah 25 OGOS kan2?...betol tak?? maknanya hari ni besday aku la  dah 25hari kita puasa kan..  horeyyyyyy..balik kampung jom...Bila raya dah dekat, macam-macam hal dapat kita tengok..

                   1)  Lagu raya bersepah-sepah

Bila buka radio je lagu raya..bila dengar tepon berbunyi je lagu raya...tapi xpe..lagu raya boleh menaikkan nafsu syahwat syawal...mood nak beraya makin menjadi-jadi...

~ Abam DJ!! sila putar lagu raya sampai lebam okeh...kalo tak saya majok...ngeh2..
~ Abam DJ...lagu faizal tahir memang xde ea time raye??


                   2) Iklan raya mengalahkan iklan KLMU

aku nak nengok cite pon xsenang sebab asyik duk menghafal & memahami iklan raya..nanti senang nak eksyen depan member2...ngeh3

                 aku     :  weh..ko nengok tak iklan petronas tu??
                 senah :  owh..tengok2...kelakor gila...hahaha..(gelak macam orang ilang akal)
                 aku    :  uish..bab kelakor je ko ingat...ko kena faham betol2 apa mesej yg nak disampaikan  ( eksyen dapat memahami iklan dengan jayanya)

                    3) Bunyi mercun sana sini

pomm!!! pong pang pong pang....kadang2 terasa jugak nak join geng budak2 main mercun... nanti senang aku nak sumbat mercun tu dalam seluar mulut dorang...geng...jom test power...masa orang tengah terawih la ko nak test power kan...nak tunjuk gangster depan tok imam la kononnya..nak maen mercun xde hal...tapi xyah la sampai nak baling tepi telinga aku...kalo aku pekak tak ke haru...susah aku kot nak berkomunikasi dengan mak mertua..hihi...nanti xpasal2 aku dapat nama baru...si pekak

                    4) Jalan sesak sampai xleh bernafas

          Wahai perantau-perantau di kota..
           pulanglah ke desa berhari raya..
           Ayah serta Bonda...
          amat mengharapkan... 
          kepulanganmu di hari bahgia...

waaahhh..ini lagu feberet gue sihh...vrommmmm...teros balik kampong lepas dengar lagu 2.. masa nak balik kampong la saat yang paling best...peehhh..perasan gumbira xleh nak cite..tersengeh memanjang..orang nak mengata pon xkisah..xde hal bro..lu cakap gua macam dr Rozmey ke..gua bungok ke..gua dah xkisah..gua dah nak balik kampong malam neh..horeyyyy..

tahun nie aku xdapat rasa balik kampung sebab aku start cuti sem awal nak mam...3bulan sblum raya lagi dah ade kat kampung... baru nak feeling2 balik kampong...hurmmm...


                  5) Shopim raya bagai nak rak


" Jualan hari raya "... " Promosi raya "....dah macam2 promosi aku nengok..peehh..bapak murah.. rasa nak borong satu kilang...bang!! biskut raya 100balang... baju nie saya nak 10pasang...bagi yang meletop okeh...baru nampak macam datin raya tahun nie...hihi...mak aiii..anita sarawak pernah pakai kasut camni kan..nak beli la...auwwww...
macam2 benda beli...sempena raya semua nak...bekas makanan kucing pon beli yang baru..aku pon xfaham...







Semua pasal aku bukan pasal kauorang

1) Aku paling benci tengok cite Mr.Bean yang macam cilake


2) Kalo makan ayam..aku makan bahagian dada je..bahagian lain aku rejek teros


3)  Aku suka tengok cite hagemaru...macam bangang pun ade cite 2 tapi aku suka...hehe


4) Aku tak bole tatap mata orang hensem...hahaha


5) Aku paling benci motor RXZ... dengar bunyi je pun aku dah hangin satu badan


6) Aku suka tegur orang dengan perkataan ' woii ' ... amacam?? gangster tak gua??


7) Aku rasa macam nak sepak je bila lelaki dengan badan yang ketul-ketul  macam ahli bina badan


8) Aku paling takut binatang yang lembik macam ulat & lintah...seyes...kalo tak nak kena bunuh jangan cuba nak takutkan aku dengan benda ni


9) Aku tak suka lagu jiwang karat melayu..macam ukays dan seangkatannya.. bole parkison aku dengor..


10) Bagi aku chinese look tu hensem doe...(wink2)


11) Aku selalu mimpi benda yang tak masuk akal...kelakor gila...yang paling aku tak tahan hampir setiap malam mimpi..bungok kan..hahaha


12)  Sebelum tido mesti basuh kaki, gosok gigi, cuci muka


13)  Aku xleh minum air yang tak berapa nak sejuk...ais kasi lebih sebab senang aku nak gigit ais bila air dah abis...(pejadah ayat aku neh??)


14) Bila tengok movie aku mesti tengok heronya dulu..hik2..jelas terserlah kenormalan aku..


15) Benci dengan lelaki yang control macho


16) Menyampah dengan Amir tapi aku suka Jozan


17) Study sambil dengar lagu best


18) Aku sangat suka mengelamun...


19) Aku cukup sinonim dengan gelaran tembam atau bulat... xde pulak orang nak panggil aku cantik ke..cumil ke..gojes ke..sentap..hahaha


20) Bila fb dah bersepah-sepah dengan aku punya status, itu tandanya aku dalam kecelaruan emosi atau saja nak menggila


21) Baru kali ni aku kenal ubat sakit gigi setelah 21 tahun 11 bulan aku hidup...sebelum ni aku kenal ubat demam je...


22) Cukup bengang dengan nyamuk yang suka kacau aku nak update blog...argghhh...lembu betol la ko nyamuk!!



23) Tak faham dengan budak kampung aku yang suka pakai sunglasess 24 jam straight



24) Aku tak boleh tahan dengan sejuk..stokin memang wajib sebab kaki adalah anggota badan aku yang paling tak tahan sejuk..




25) Cukup bengang dengan budak cina tepi bilik aku yang suka basuh baju macam basuh kapal terbang...kalo masa 2 aku tengah gosok gigi, dengan aku2 sekali dia basuh...grrrrr




26) Aku sangat gembira bila kucing berak depan bilik sebelah ( bilik budak cina td)  dan kami akan meraikannya gelak beramai-ramai.....amekaw...padan muka...




26)  Sekor berok pernah buat perbuatan terkutuk depan bilik aku...kurang hajor punya berok!!



27) Paling benci orang yang pandai guna tandas tapi tak reti nak flash...tinggal taik bagi orang tengok memang haru





28) Pernah terlanggar dinding...sampai sekarang parut masih lekat kat pipi... sebab parut ni la aku direjek dari America's next top model..




29) Suka cakap terbalik dengan family aku.. misalnya gemuk ckp kurus... weh..line celcom laju gila kan..( hakikatnya weh..line celcom ni saja nak suruh aku mencarutkan )




30) Aku xkan kurang ajar dengan orang tua sebab aku selalu imagine dia mesti ada anak lelaki yang kacak...hik2...







Perkara2 yang annoying kat bazar ramadham

1) Orang ramai gila (bukan orang gila ramai)


2) Terpijak kaki makcik


3) Termakan kuih @ minuman yang dijual..(sedap..:-p)


4) Terjumpa Dr Rozmey (kecelakaan)


5) Terpandang wanita seksi (aku bukan lesbian)


6) Terpandang anak makcik kiah tengah minum air yang baru dibeli


7)  Makanan feberet sold out


8) Bilangan lalat sama banyak dengan bilangan makanan


9) Tengah syok memilih juadah tiba-tiba nak terberak


10) Terhidu bau kentut dalam kesesakan orang ramai


11) Terpandang mamat ensem...hik2..


12) Terlihat kapel tengah beli kuih sambil bermesra-mesraan...


13) Terpijak taik kucing...


14) Disapa dengan soalan  "eh..ko pose ke??"


15) Tudung disembur perfume ayam golek


16) Terbeli makanan semalam


17) Beri senyuman dengan niat sedekah tapi dicop gatal (dem)


18) Budak2 sekolah yang tak sedar PMR dah dekat dengan girangnya dating depan aku


19) Terpijak semut yang tengah period cramp





20) Tak dapat cari popia basah kat sini..hurmm..:(




  p/s : Semalam abang aku tersalah beli roti john...bukan kat tempat biasa aku beli..
           Dah 10hari puasa..tapi kaki aku xpernah jejak lagi kat bazar ramadhan...


Malaysian footballer pilihan gua

Sedang aku tengah syok mengelamun....tiba2 sekor kucing kelihatan menari-nari di depan aku...apa motif dia sebenarnya???cuba nak goda aku?? mungkin??..so...hari ni aku nak buat entry pasal Malaysian footballer pilihan gua..kucing tu xde kena mengena langsung dalam hal ni..dia cuma jadi mangsa keadaan....let me to continue...pemain bola sepak negara pilihan gua adalah...apek??? sebenarnya pilihan gua adalah apek..tapi disebabkan terlalu ramai awek cun serta hot yang menjerit2 & sanggup bergusti sesama sendiri bagi merebut apek yang dah sememangnya tunang jejari runcing...sebelum jadi macam diorang baik gua berundur...hahaha...gua sudah tukar...tadaaaa...the winner is Mohd Fadhli Mohd Shas... oyeeahhh...Mohd Fadhli Mohd Shas atau lebih dikenali sebagai fadhli shas..beliau merupakan pemain pertahanan negara (defender) yang baru berumur 20tahun...okey..gua lagi muda 2tahun..yesss!!..haha...

gambar aku curi kat cik google...=))





Gua tau..penyokong bola sepak Malaysia masih lagi dilanda kekecewaan setelah tewas di tangan Singapura beberapa hari lepas....gawang malaysia bolos dengan 5gol..mau tak kecewa...kekalahan Malaysia sedikit sebanyak mendapat reaksi beberapa pihak..majoriti yang gua tengok semua menunding jari kepada pemain pertahanan... defender yang dipersalahkan iaitu gua punya pilihan la..itu lagi mau tanya ka?? Fadhli shas yang digandingkan bersama Muslim Ahmad & Mahali Jasuli...pertahanan rapuh serta longgar katanya...kesilapan mudah pemain pertahanan...kenapa boleh jadi macam ni??mungkin sebab gua xsempat nak bagi suntikan semangat dekat fadhlishas kot... sebab gua masih lagi bergembira dengan kemasukan stewart downing ke Liverpool..hahaha...haduyai pun...

Bagi gua la kan..jangan nak salahkan fadhli shas kalo dia ensem..(sumpah gua kena kutuk lepas ni)... jangan nak salahkan pertahanan rapuh serta longgar je...goalkeeper pun kena main peranan jugak beb.. gua tengok 2gol pertama Sharbinee Alwee xde gaya nak terbang pun....terbang la der..tangkap bola jangan kasi lepas..

Bila tewas je pemain la yang kena kutuk..penyokong pun penting jugak der..jangan pandai condemm je..bagi la semangat sikit.. masa perlawanan dengan kelab gergasi EPL baru ni bukan main semangat lagi gua nengok... gua pun sama.. sori The REDS..kali ni gua sokong HARIMAU...(^_^)

gua bukan nak berlagak macho dengan menulis entri neh..gua cuma nak bagitau malaysian footballer pilihan gua adalah fadhli shas..2 je..jangan baling gua dengan kasut sudah...

fadhli shas..gua sokong lu...Norshahrul Idlan Talaha (mat yo) pun pilihan gua jugak...pemain negara di posisi striker...
kepada pasukan negara buat yang terbaik...kasi pecah itu gawang singa okey...


Perkara yang biasa berlaku masa sekolah menengah

sekarang aku nak bercerita zaman sekolah menengah dulu...entri ni aku buat bila terpandang sepupu aku yang sedang tersengeh-sengeh sambil menggulingkan badannya... ape kena dengan budak nie?? masa aku jadi student sekolah dulu xdela  macam tu gayanya..stress belajar kot...aahhhh..terus kepada topik yang nak dikupas...ayuh kembali ke sekolah..bila umur dah meningkat..teringat masa sekolah menengah dulu...macam baru semalam je aku abis form5..uiihhhh...rindu gila kot...



         1) Datang sekolah lambat 

haaa..aku rasa yang ni paling femes...sape xpernah datang sekolah lambat sila angkat kening macam the rock.. okey...cukup2..aku dah nampak tahap rock korang..gua caya sama lu...memang rock abis...aku suruh angkat kening je tapi ko pegi angkat sekali dengan hidung tu kenapa???  biasanya..student yang datang sekolah lambat adalah terdiri daripada golongan-golongan gangster...abang long..abang besar la kononnya...tapi aku x gangster pun..tapi datang sekolah lambat jugak..oleh itu, dapat disimpulkan disini bahawa itu adalah kepercayaan karut semata2...seperti biasa la..sape yang datang lambat kompem kena tulis nama sebab pengawas memang dah tercegat tunggu kat depan pintu pagar...bila dah kena tulis nama apa lagi..kena denda la jawabnya.. aku salah sorang yang kena denda...first time kena denda..adeehhh..nasib la kan...tapi xde hal la..cuci tandas guru je pon..nasib baik ade member..hahaha..(sangat memalukan)...dengan ini secara automatiknya target aku untuk masuk dalam kumpulan gadis2 hot kat sekolah tidak kesampaian... aku direjek secara terang-terangan...amat kecewa disitu...bertambah malu apabila berhadapan dengan jejaka-jejaka yang lalu lalang walaupun aku tidak ada perasaan terhadap jejaka-jejaka tersebut...tapi ini tidak bermakna aku lesbian...

  
             2)  Rehat lebih awal dari waktu sebenar

Bila dah penat study....perut pun mula nak buat konsert...nyanyi lagu maher zain..bruno mars...waktu rehat la waktu yang dinanti-nantikan oleh setiap pelajar... masa cikgu tengah mengajar lagi dah bincang nak makan ape.. perbincangan yang berlaku adalah lebih kurang macam di bawah..

minah : nanti kite makan nasi nak?? 
joyah :   ala...xnak la..nanti kite gemok...jatuh la saham kite..xsuker2.. (gaya gedik terlampau)
kiah   :  okey2..kite beli kacang je la..orait??
jenab :  kacang?? tak nak la..nanti naik jerwat..kite benci jerawat tawwww.... (sambil membetulkan tudung sebab ade mamat hensem lalu)


 waktu rehat biasanya pukul 10:10 pagi... tapi nak tunggu jam pukul 10:10 memang lambat gila...usus dah berbelit-belit ni..dah xboleh tunggu lagi... so..pukul pukul 9.56 lagi dah chaw...eleh..14minit pun nak berkira??? keluar dengan alasan nak pegi toilet....hampehh....toilet la sangat...makcik!!! nasi air 2 mangkuk...macam biasa nasi kasi lebih...


 3) Toilet oh toilet

Sebut pasal toilet sekolah...haduyai pun..memang fail...aromanya memang menusuk kalbu... tapi toilet la tempat paling digilai student...xkira masa & ketika..cikgu!!..saya nak pegi toilet kejap... please teacher..may i go out...cikgu2!!! okey..dah tau... kalau pegi toilet bukan sekejap... berjam-jam..kalau boy memang sah pegi merokok kan...betol x???eh..xsangka pulak betul..aku main teka je..hahaha..kalau girls pulak xde keje lain..betulkan tudung...nak nampak vouge depan si jejaka kacak..touch up sikit bagi hot...practice jalan depan cermin dengan gaya America next top model...pergghhh...lagi satu..kalau pegi toilet sorang-sorang xmain la bro..kena berjemaah baru ada feel...lepak ramai-ramai kasi pecah toilet...bila dah ramai,macam-macam aktiviti boleh buat..salah satunya ialah acara menconteng tandas...acara ni memang mendapat sambutan setiap tahun..guru disiplin pun xdapat nak mansuhkan acara ni..si jenab  xpuas hati dengan si jijah...so..dinding tandas la jadi mangsa.. "woi jenab..jangan nak perasan la..mamat xsuka ko pun..ko ingt ko cantik sangat."..jawab si jenab kepada si kiah..."ko kenapa?? jeles?? aku xpernah minta duit ko pun nak beli lipstik tau x...jenama simply siti  lagi tau..huh!!"...berlaku la acara berbalas-balas mesej...sekaligus dapat jimat kredit...lain pulak dengan si juli yang sedang angau dengan mutu...dekat dinding tandas juga la dia nak luah perasaan... mutu luv juli...kalau kecik xpe la jugak..xde la sakit mata aku nak nengok..tapi besar nak mampos...pintu tandas memang dah xnampak macam pintu..dah nampak macam papan iklan...i luv u mutu..muah2...(sila muntah)


4) Eksperimen yang mengagumkan

Budak-budak akan menjerit keriangan bila tiba subjek FIZIK..BIOLOGI..& KIMIA...nanti kejap...jangan salah faham..menjerit bukan sebab terlalu taksub dengan subjek ni tapi sebab time subjek ni la kita boleh buat eksperimen..horeyyyy...mana tabung uji?? bikar mana??? asid sulfurik??semangat semacam je bila nak buat eksperimen...kalau boleh setiap hari nak buat eksperimen...xpayah belajar..xpayah hafal jadual berkala...masa buat eksperimen bukan main bising lagi...aku pun xdapat bezakan makmal ke pasar borong...woi...cepat la amik kayu uji...eh..ni natrium klorida kontang ke?? haaa...amekaw...apa pun xtau..orang nak buat eksperimen ko pun sibuk nak buat jugak..adeehhh... bila dah selesai buat eksperimen keputusan memang A+++...tak reti nak catat keputusan..tau buat je..time kena hantar laporan mula la nak menagih simpati orang ramai...aktiviti cetak rompak bermula... ubah sikit-sikit and then hantar dengan muka yang berlagak...bujet dapat buat eksperimen dengan jayanya...


          5) Exam yang sangat gempak

hahaha..bila time exam memang xleh blah...semua ada cara masing nak meniru kan2... xpayah nak tipu aku la...aku tau taktik korang...sebelum exam bermula dah fikir macam-macam strategi..yang paling aku tak tahan bincang pasal strategi nak meniru...bukan bincang pasal topik atau bab yang nak masuk exam...add math ke..fizik ke...kimia ke..memang tolak ke tepi..bagi budak-budak skema je yang study sampai lebam...strategi bermula masa nak susun meja..nurul sebelah aisyah...aiman belakang kamal..okey..geng kita jangan duk jauh-jauh...ingat tu..(perjanjian masa susun meja)...lepas susun meja elok..semua dah tersipu-sipu  macam lembu lepas beranak sebab dapat tempat yang diidam-idamkan & sememangnya strategik..bila exam bermula maka bermula la acara berbalas pantun...macam-macam bunyi keluar..pssstttttt...tok..tok..(ketuk meja dengan pensil)..baling pemadam..baling stokin..hentak kaki..hentak kepala...hukk2..(batuk)..ehm2...bila cikgu tengok masing-masing buat muka tengah tekun menjawab..dengan dahi berkerut 14juta...tangan memicit-micit kepala (otak)... poyo dapat jawab semua soalan sambil tersengeh-sengeh...hakikat yang sebenarnya sedang asyik melukis gambar hagemaru...(@_@)..yang paling dasyat..kertas jawapan xpayah nak cerita memang dah berterabur...kertas jawapan tijah kat seman...kertas jawapan mek jah kat abu...tak ke pelik??






P/S : kelima-lima fakta yang aku tulis di atas adalah berkitan dengan aku sedikit sebanyak..hahahaha..cuma part dialog & bercinta dengan mutu bukan aku okey....sekiannnn..











Setelah sekian lama menghilang


Alhamdulilah..dapat jugak aku update blog...lama gila kot xupdate blog ni..hai follower sekalian..rindu aku x??..follower??lagi sekali aku kena bajet follower aku ramai macam blog jejari runcing...

bila dah lama xupdate blog, gaya penulisan pun dah macam budak darjah satu...tergedik sana..tergedik situ...." eleh...alasan semata2..sebelum ni pon gaya penulisan ko memang dah teruk..hakktuihh "...kata mije (bukan nama sebenar) kepada tuan punya blog secara direct dengan muka yang sangat serius tanpa segan silu...

aku bukan sengaja xnak update blog ni..tapi satu tragedi yang tak disangka telah berlaku kepada blog ni..(betol ke penggunaan perkataan aku ni?? ) ..kalo aku cerita dalam blog ni sampai raya tahun depan pun belum tentu abis...nak cakap aku sibuk memang tak la...sibuk menguruskan rumah tangga la kot..hahaha... otak die..abang aku yang kawin kenapa aku plak yang sibuk?? haduyai pon...

Nak cakap lama tak update blog memang betol la kot sampai abang aku pun dah tukar status...dulu bujang..sekarang dah jadi suami orang.. woaahhhh..congrat bro.. dah sebulan abang aku kawin tapi baru hari ni aku sempat ucap tahniah...  adik jenis apakah aku ni?? soalan bernilai rm2000..teettt..masa dah tamat..jawapannya senang je...adik yang sangat baik sebab dalam sibuk pon sempat lagi menulis entry pasal abang...susah kot nak jumpa adik macam aku ni..hahaha..

idea pun dah terbantut..so..aku bagi tengok gambar je la..nanti pandai2 la korang imagine sendiri la yee....berjam-jam aku nak upload benda ni dengan masalah broaband yang tidak menentu emosinya..

gambar di bawah bermula daripada perjalanan kami ke rumah kakak ipar aku... jom kita ke Langkawi....zaaasssss...

atas feri..=))

gemuruh jiwa..semangat membara... (lagu faizal tahir)

ayah cik..abah aku..ayah su..

kenapa bukan pengantin yang aku fokus tp mamat2 belakang 2?? adeeehhh...

okey...abang aku disamping isterinya (kak mila)...
hai..saya anuar zain..hahaha
cis..disebalik daun..bujet pro amik gambar..hahaha
hahahaha....

my family (^_^)
hehehe...

  okey...gambar di atas masa kenduri belah pengantin perempuan kat langkawi... sekarang kita pegi kelantan pulak....kenduri belah pengantin lelaki....


gua dah jadi suami orang bro...lu ade?? hahaha..



jemput makan..

kompang dipalu..pengantin malu...




pink colour
my mum..

"amik gambar abah" katanya..tapi dia pandang belah lain..haha      


(^_*)
helooo geng...
 
ini pon geng saya jugak..
bila gua jumpa geng macam ni la jadinya...



Lu Langsi Lu Mati

   Ooyeaaahhhh...

   Alhamdulillah...aku kembali mengUpdate blog setelah berabad lamanye aku menyepikan diri...nie bukan pasal merajuk atau ape..tapi ini disebabkan oleh musim final yang telah merobek jiwa dan emosi aku....aku sedikit sibok dengan aktiviti mentelaah buku....sampai xcukup tido..pegi mana-mana mesti dengan buku...tak boleh berjauhan..WAJIB baca...tipu sekejap..ngeh3.....

  Actually.. i still have 3 more papers to go...semuanya paper kewartawanan...arghhhh...cepat la habis...(@-@)...haaaa...arghhh2 jgk..tapi tanpa diduga...dalam kekalutan menghadapi final, aku masih lagi berkesempatan untuk melepakkan diri...dengan alasan untuk melepaskan tekanan...hahaha..amacam?? kukuh x wa punya alasan?? okey.. sangat kukuh bagi aku...=))

    Hari nie, dengan penuh girangnya aku bersama-sama coursemate aku pegi  tengok wayang...cite KONGSI...lu langsi lu mati!!!! punya la excited aku nak nengok cite nie...nak tau pasal ape?? sebab tuan director untuk cite nie adalah Farid Kamil...yeaahhh..syabas diucapkan kepada beliau..hehehe...(suka gaya gedik)....bila sebut je nama Farid Kamil aku mula la nak menggedik..tension tol.. tu belum aku panggil ---> Farid Kamil my babe...lagi la gedik gayanya...hahahaha...



    Berbalik kepada tajuk asal...untuk makluman kalian..aku tulis entry ni bukan tujuan untuk mengomen pasal cite KONGSI...apatah lagi nak mengutuk cite nie....heelooooo...wa peminat Farid Kamil okey...mana mungkin wa nak kutuk die...ngak mungkin dong...semua cite die wa akan support...xkira...xbest pon wa tetap cakap best...wa peduli hape..besttt..bestttttt...sebab die bestt...hahaha... adeeehhh...boleh masuk dalam golongan peminat fanatik x aku?? hahaha...

   Dalam cite nie aku sedikit kecewa sebab farid kamil cuma ade satu scene je...scene die pon xlama..kejap je.. tapi sempat jugak aku tengok die walaupun hanya beberapa minit..tapi seperti biasa..lakonan die tetap mantap & berkesan walaupun 2minit...(puji lagi)..hahaha...setelah selesai menonton...tiba-tiba dengan tidak semena-mena aku dibaham oleh member aku...boleh pulak die cakap mata aku langsung xberkelip time nengok scene farid kamil...ish2..haruslah der..scene tu dah la kejap je..kalo wa berkelip rugi la der...hahaha...amboi2..mentang-mentang la ang tau aku minat die, saja la tu nak kutuk aku kan2...haaiissshhh...ape ko ingt aku robot ke sampai boleh tahan mata xbagi berkelip...ayooooo...minat2 jugak..tapi kesihatan mata harus dijaga...aikk..ade kaitan ke?? macam x sampai je..hahaha...

    okey..aku dah mula melalut..adalah lebih baik kalo aku pegi sambung aku punya aktiviti iaitu study...cheewaahhh..saje la 2 nk bagitau dalam blog..hahahaha...tapi sebelum tu aku nk pesan ~~~~ untuk sahabatku saudara Ucob..lu jangan nak kutuk-kutuk pasal cite KONGSI kat lu punya blog...xpayah...tunggu lepas cite 2 box office dulu...hahaha...




P/S : CITE KONGSI MEMANG BESTT....BESTT GILER...(^_^)...Kalo ade sape2 terbaca enty kat blog ucob yang ngutuk pasal cite nie sila jangan percaya okey....hahahaha


Isu video seks ahli politik

 Isu video seks ahli politik???

oppss...amat sensitif....ssshhhhh...hahaha

       Nak cakap pasal politik kena pandang kiri & pandang kanan...jangan nak sedap mulut je...nanti xpasal-pasal kena OSA- Akta Rahsia Rasmi...Masalah ini agak serious sehingga seseorang pemberita boleh didakwa dibawah OSA walaupun dia hanya melaporan terdapat bilangan cawan yang wujud dalam pejabat menteri....haaaa... jangan main-main...aku xmau...huhuhu.. 

       errmmm...aku sebenarnya kurang berminat nak bincang pasal politik..sebab pada pandangan aku, isu politik sampai bila-bila pon xkan abis..kalo duk ikut-ikut bole jadi trauma sampai xlalu nak makan nasi...kemungkinan boleh berlaku pada aku la..sebab aku xberapa nak faham pasal politik...keberangkalian untuk menjadi trauma sangat la besar..sebelum jadi ape-ape baik aku jauhi...hahaha

        Dalam duk bising-bising cakap xberminat...tup-tup boleh pulak terambil isu ni untuk eseimen...adeehhhh...sabor je la...jangan lepas nie aku kena penampor sudah....(^_^).... eseimen untuk kelas news writting aku kena wat follow up...so, bila dah nak dekat dateline, seperti biasa la...tanpa berfikir panjang aku terus memilih isu ini untuk dikupas...hari-hari media duk bercerita pasal isu nie...mau x terpengaruh...nie la yang dinamakan pengaruh media massa...hahaha...

      Oleh itu, aku telah mencari beberapa orang untuk dijadikan sumber bagi menyelesaikan tugas aku dengan kadar segera sebab ade lagi seminggu nak kena submit...salah seorang sumber yang aku interview ialah cik mat...cik mat adalah timbalan ketua wartawan kat sinar harian... orangnya sangat sempoi...mudah untuk dibawa berbincang...so..tanpa melengahkan masa..aku memulakan sesi interview... 
   

sesi interview bermula :

bla...bla..bla...bla...bla...bla...
bla...bla...bla....

tapi belum sempat aku meneruskan sesi temuramah..cik mat dah bagi jawapan...jawapannya berbunyi begini...

      "demo ni wakil dari tok guru untuk menanyakan soalan " 

       hahaha...ceeehhhh...mentang-mentang la dia tau aku asal dari kelantan boleh pulak nak judge aku macam tu...hehehe.. tapi xpa..aku xkisah sebab aku xde nak berpihak mana-mana parti... rilex suda~~...:-) janji eseimen aku siap... tu je aku yang aku fikir...xde fikir benda lain...


       Akhirnya eseimen aku siap...hooreeyyyyyyyyyy...terjun tasik jom... walaupun eseimen dah siap...dah submit pon..tapi cik mat masih lagi memerlikan aku kat fb... Rosmizan wakil tok guru untuk menanyakan soalan..hahahah...



p/s : saya xberpihak mana-mana parti politik okey...sekian..=)